Varför alla behöver en naprapat

De flesta har ingen aning om vad en naprapat är och vad en naprapat gör. Vanligtvis hör jag saker som ”någon form av massage” eller ”något med sprickor i benen”.

Låt oss börja med grunderna för att hjälpa dig förstå hur en naprapat fungerar. Du kommer antagligen vara överens om att din hjärna är den viktigaste delen av din kropp. Din hjärna kontrollerar bokstavligen allt – varje organ, vävnad och cell i din kropp. Din hjärna är ansluten genom ryggmärgen (som går genom ryggraden och ryggmärgen) till nerver som springer till resten av kroppen. Så din ryggmärg är den viktigaste vägen för informationsutbyte mellan din hjärna och din kropp. Härifrån går nerver från ryggmärgen mellan ryggkotorna och resten av kroppen.

Flera saker i ditt dagliga liv (dålig hållning, olyckor eller fall, långvarigt sittande, stress) kan överbelasta ryggraden och orsaka ryggblock (även känd som subluxationer av naprapater). Ryggradsblock är leder i ryggraden som inte fungerar korrekt och stör kommunikationen mellan din hjärna och din kropp.

På grund av sambandet med ditt nervsystem innebär blockeringar i ryggraden att din kropp är mindre kapabel att återhämta sig. Om dessa blockeringar inte hanteras kan de leda till ryggförslitning, smärta och andra hälsoproblem. En naprapat korrigerar ryggblockeringar med specifika och skonsamma tekniker så att ditt nervsystem kan göra sitt jobb utan störningar och din kropp kan reparera sig själv optimalt. Detta har ingenting att göra med ”benknäckning”, även om du ibland kan höra ett knakande ljud under en korrigering. Detta ljud orsakas av en gasbubbla som bildas i fogen.

En naprapat kan hjälpa människor med olika problem. De mest kända är nacksmärta, huvudvärk och ryggont. Men naprapater ”behandlar” eller ”botar” inte dina klagomål och smärta. En naprapat fokuserar på att förbättra ryggrads- och nervsystemets funktion så att din kropp kan reparera sig själv. Som ett resultat kommer din smärta vanligtvis att förbättras eller försvinna.

Även om du inte har ont, är det viktigt att din ryggrad kontrolleras regelbundet av en naprapat, precis som att gå till tandläkaren efter dina tänder. Ryggradsblock utvecklas ofta långsamt och kan förekomma utan att du märker det. Smärta och klagomål är vanligtvis sena signaler om att något i kroppen inte fungerar korrekt och det kan förhindras. Vänta inte tills du har problem! Det är lättare att hålla sig frisk än att bli bättre.

Tror du att en naprapat är något för dig, och behöver du en naprapat i Göteborg? Kontakta oss så bokar vi in ett möte!