RÖRLIGHET I RYGGRADEN ÄR AVGÖRANDE FÖR VÅRT DAGLIGA LIV!

Men var försiktig!

Att sitta framför datorn under långa perioder och ständigt titta på mobiltelefonen påfrestar nacken två till fem gånger mer, eftersom det att ständigt titta framåt och nedåt inte motsvarar din normala, raka position! Kroppen kan bara agera optimalt, smärtfri när alla kroppsdelar är i harmoni. Först då kan den utnyttja sin potential fullt ut. Obegränsad rörlighet i livmoderhalsen är viktigt för vårt dagliga liv! Men var försiktig!

Ryggraden – livets pelare

Alla vet: ryggraden är centrum för vår kroppsstruktur och förbinder alla delar av vårt skelett med varandra: huvud – bröst – armar – bäcken – ben! På grund av sin S-formade dubbla krökning minskar den vibrationer, säkerställer optimal viktkompensation och håller kroppen i balans. Ryggmärgen och huvudnerven ligger i ryggraden, vilket är viktigt för överföring av impulser och för att alla nerver i kroppen fungerar. Dessa skyddas av brosk och skivor mellan ryggraden. Det är viktigt att bibehålla ryggraden och dess naturliga krökning, eftersom dessa garanterar att kroppen fungerar smärtfritt. Vi hjälper till att återfå och upprätthålla rörlighet och hälsa!

Huvudets position är viktig!

Hållningsanalysen visar avvikelser i strukturen. Ju längre huvudet lutar framåt (onormalt läge), desto större påverkan på ryggraden, lederna och alla andra kroppsstrukturer. Ryggmärgen och nerverna kommer också under tryck. Axlarna rullar framåt, den böjda ryggen blir tydligare och spänningen blir starkare.
Det är en hävstångseffekt: ju längre huvudet är böjt framåt, desto större påverkan på resten av kroppen.

Och det är bara början!

En väl fungerande ryggrad och nervsystem är avgörande för optimal hälsa! Vi vet alla: Förändringar kommer inte över natten utan utvecklas långsamt genom åren! Om stressen är för stor för kroppen, ”talar” den till oss och dess språk är smärta! Spänningar i nacke- och axelområdet orsakar inte bara rörlighet utan också huvudvärk och migrän. I allmänhet kan emellertid listan med klagomål vara väldigt lång, eftersom varje person uttrycker sig annorlunda. Genom att regelbundet justera kroppsblockeringarna återfås kroppsdelens smärtfria funktion, klagomålen minskas vilket leder till att man får hälsa och välbefinnande tillbaka!

Livsimpulsen: justeringen!

Begreppet amerikansk kiropraktik överensstämmer med naturen. Dålig hållning indikerar feljustering och blockeringar påverkar ryggraden och nervsystemet negativt, vilket resulterar i funktionella störningar. Med den exakta, mycket riktade impulsen (justeringen) försöker man lösa dessa blockeringar för att återfå rörelsen. Detta förbättrar hållningen och gör att du känner dig mer flexibel igen. Människor med en upprätt hållning verkar mer attraktiva, mer självsäkra och mer framgångsrika. Du kan göra det också!

Huvudet upp – bröstet ut – magen in!

Förutom regelbundna justeringar är det viktigt att du är uppmärksam på din hållning varje dag och att korrigera den om och om igen. Detta är nödvändigt för att omprogrammera vävnaderna i ryggraden. Först är detta obehagligt, men med tiden och regelbundenhet kommer din kropp att tacka dig för det!

Kontakta oss som din naprapat i Göteborg!