OM RYGGEN PLÖTSLIGT GÖR ONT

Vem känner dig inte, plötsliga smärtor som sträcker sig från nedre delen av ryggen till benet. En viss nerv är ansvarig för denna smärta – ischiasnerven. Även känd som ischiasnerven i teknisk jargong, är den längsta och tjockaste nerven hos människor. Den stiger i ryggområdet på höftnivå och sträcker sig till tårna.

Rita smärta från skinkorna till kalvarna – så här manifesterar ischias

Ischiasnerven är ansvarig för att kontrollera musklerna och för känslorna i människokroppen. När ischiasnerven är irriterad orsakar den smärta över skinkorna upp till kalven, som vanligtvis bara kan kännas på ena sidan av kroppen. Detta beror på ischias. Muskeln spänns snabbt och blockerar en ryggrad. Musklerna känns ibland mycket svaga.

Klagomål som plötslig smärta i ländryggen kan bli så allvarliga att även de minsta rörelserna är nästan omöjliga för de drabbade. Ofta kan de drabbade inte ens böja sig eller vända sig utan måste ligga i sidled i embryopositionen så att smärtan avtar. Det är inte ovanligt att ischias åtföljs av domningar eller störd temperaturuppfattning. Läkemedel hjälper bara initialt. Vid mycket allvarliga klagomål påverkas patienter vanligtvis också av en urinblåsa och tarmsjukdom, vilket begränsar din vardag och minskar din livskvalitet.

Smärtfri genom kiropraktisk justering av den blockerade ländryggen

Ischiassmärta orsakas vanligtvis av slitage på ländryggens två nedre mellankotsskivor, vilket vanligtvis orsakas av en lång sittställning. Kiropraktik syftar till att uppnå långsiktiga resultat genom justeringar för att korrigera muskelobalanser eller svagheter.

Syftet är inte bara att förbättra livskvaliteten för de drabbade på lång sikt utan också att frigöra blockeringen av ländryggen. Dessa kiropraktikbehandlingar inkluderar korrigering av ryggraden, specifika stretchövningar samt hållning och rörelserådgivning. Därför bör de drabbade börja kiropraktikbehandling i ett tidigt skede för att förklara krig mot vardagens smärta.

Kontakta oss som din naprapat i Göteborg!